Populära stränder och andra platser på Koh Lanta

Koh Lanta har ett fantastiskt utbud av vackra stränder och andra trevliga platser, därför har vi sammanställt en lista för att det ska bli lätt att hitta populära stränder att bo vid på sin semester i Thailand

Saladan

Saladan ligger högst upp på Koh Lantas norra del intill färjeläget och det är här man landar från fastlandet. Den lilla staden har ett relativt stort utbud av både restauranger och butiker och det rekommenderas att besöka Saladan under sin vistelse på Koh Lanta. I Saladan finns ett tiotal hotell och de flesta är enklare hostel eller gusethouse. De flesta som besöker Koh Lanta och vill bo i närheten av Saladan väljer Klong Dao Beach så man kan kombinera både sol och bad med shopping.

Klong Dao Beach

Klong Dao Beach ligger på Koh Lantas nordvästra sida och är lång och bred. Att det även är långgrunt gör att många barnfamiljer väljer att bo här under sin semester på Koh Lanta. Vi stranden finns ett flertal resorter och restauranger, och en bit ovanför stranden går en större väg där det finns butiker och uthyrning av bland annat mopeder och andra fordon.

Long Beach

Nedanför Klong Dao Beach ligger Long Beach som är en av de populäraste stränderna på ön. Kombinationen av bra boenden med den vackra stranden gör att många som kommer till Koh Lanta för att ta det lugnt och varva ner väljer Long Beach. Även här finns begränsat med trevligt utbud av restauranger och små butiker, men för den som vill ha ett större utbud rekommenderas att ta sig till Saladan.

Klong Khong Beach

Nedanför long Beach ligger stranden Klong Khong Beach som är något stenigare och smalare strand. Precis som övriga stränder på Koh Lanta så är atmosfären lugn och avslappnad med restauranger och reggae barer. Stranden ligger längst en landsväg som går från norr till söder på Koh Lanta vilket gör det lätt att ta sig till andra stränder på ön.

Klong Nin Beach

Tar man sig söder om Klong Khong Beach kommer man till Klong Nin Beach som är en annan populär strand på Koh Lanta med fin mjuk sand och turkost klarblått vatten. Stranden erbjuder ett relativt stort utbud av både restauranger och hotell men det rekommenderas fortfarande att boka sitt hotell i god tid för att försäkra sig om att man får den standarden man önskar.

Ban Kan Tieng Beach

Ban Kan Tieng Beach ligger vid Koh Lantas södra del och är en av öns mindre stränder. Här ligger det populära hotellet Pimalai Resort and Spa som oftast ses på topplistor över Thailands och framförallt Koh Lantas bästa hotell.

Old Town

På Koh Lantas östra sida ligger Lanta Old Town som erbjuder ett trevligt utbud av hotell och restauranger och är en populär utflykt från stränderna på västra sidan, framför allt genom att hyra moped ta sig dit på egen hand. De flesta arrangerade utflykterna till öarna i Koh Lantas skärgård utgår ifrån Old Town.